Total: Εγκαταλείπει την παραγωγή μαζούτ

Total: Εγκαταλείπει την παραγωγή μαζούτ

311
Total: Εγκαταλείπει την παραγωγή μαζούτ

«Θέλουμε να σταματήσουμε να πουλάμε μαζούτ για την παραγωγή ενέργειας». Αυτή ήταν η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Total, Patrick Pouyanne, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το μαζούτ (fuel oil) αποτελεί ένα προϊόν διύλισης πετρελαίου με υψηλό ανθρακικό αποτύπωμα, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας αλλά και ως ναυτιλιακό καύσιμο. Η συγκεκριμένη δήλωση δεν αντικατοπτρίζει, προς το παρόν, κάποια οριστική απόφαση της γαλλικής εταιρείας, αλλά δείχνει τη δέσμευσή της για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της εταιρείας έχει διαδραματίσει και η στροφή της ναυτιλίας σε «καθαρότερα» καύσιμα.

Η Total έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων που παράγει κατά 15% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2015. Ένας από τους βασικότερους τρόπους να επιτύχει τον στόχο της είναι η ενίσχυση των πωλήσεων «καθαρότερων» καυσίμων και η στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η γαλλική εταιρεία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο που ασχολούνται με το εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ διαθέτει τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στην Ευρώπη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.