Ουκρανία: Κανονικά οι ροές σιτηρών προς την Κίνα

Ουκρανία: Κανονικά οι ροές σιτηρών προς την Κίνα

123
Ουκρανία: Κανονικά οι ροές σιτηρών προς την Κίνα

Ο κορονοϊός φαίνεται πως δεν θα επηρεάσει τις ροές σιτηρών από την Ουκρανία προς την Κίνα, παρά το γεγονός ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στις μεταφορές και στα logistics της ασιατικής χώρας, σημειώνουν Ουκρανοί αξιωματούχοι και traders.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στο Reuters o Mykola Gorbachev, πρόεδρος της Ukrainian Grain Association (UGA), δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όσον αφορά τον κινεζικό ιό.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι υπάρχουν μεν δυσκολίες, στρεβλώσεις και καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμπορευμάτων στους καταναλωτές, ωστόσο στο σύνολό της η ζήτηση δεν παρουσιάζει πτώση. Ουκρανοί έμποροι επισημαίνουν ότι, καθώς οι τιμές των αμερικανικών σιτηρών είναι πλέον ανταγωνιστικές σε σχέση με τα ουκρανικά, η κινεζική ζήτηση επιμερίζεται στα δύο.

H Ουκρανία εξήγαγε 208.000 τόνους καλαμποκιού στην Κίνα την εβδομάδα μεταξύ 25 και 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των ουκρανικών αρχών.

Η Κίνα αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο εισαγωγέα ουκρανικών σιτηρών με μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 6,1%, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών APK-Inform.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.