Ασία: Έντεκα ληστρικές επιθέσεις σε πλοία τον Ιανουάριο

Ασία: Έντεκα ληστρικές επιθέσεις σε πλοία τον Ιανουάριο

394
Ασία: Έντεκα ληστρικές επιθέσεις σε πλοία τον Ιανουάριο

Το ReCAAP Information Sharing Centre δημοσιοποίησε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου το report του για την κατάσταση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στα ύδατα της Ασίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Συνολικά σημειώθηκαν έντεκα περιστατικά ληστρικών επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην Ασία τον Ιανουάριο του 2020, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα περιστατικό πειρατείας. Στο report το ReCAAP εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για τα αυξημένα περιστατικά επιθέσεων εν πλω στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά της Σιγκαπούρης. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υπηρεσία εξέδωσε δύο Incident Alerts τον περασμένο Ιανουάριο: ένα για την απαγωγή μέλους πληρώματος αλιευτικού σκάφους στις 17 Ιανουαρίου και ένα ακόμη για περιστατικά επιθέσεων σε δύο πλοία όταν αυτά διέσχιζαν την ανατολική πλευρά των Στενών της Σιγκαπούρης στις 18 και 19 Ιανουαρίου.

Ενδιαφέρον στοιχείο επίσης αποτελεί το ότι, από τις έντεκα ληστρικές επιθέσεις, οι έξι έλαβαν χώρα σε πλοία που ήταν αγκυροβολημένα και οι υπόλοιπες πέντε κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.