Αυξημένες οι εξαγωγές άνθρακα της «ανυπάκουης» Βόρειας Κορέας

Αυξημένες οι εξαγωγές άνθρακα της «ανυπάκουης» Βόρειας Κορέας

284
Αυξημένες οι εξαγωγές άνθρακα της «ανυπάκουης» Βόρειας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα ενίσχυσε τις εξαγωγές άνθρακα το 2019, με το μεγαλύτερο μέρος των παραδόσεων αυτών να κατευθύνεται προς την Κίνα, σύμφωνα με πρόσφατο report των Ηνωμένων Εθνών.

Η αξία των εξαγωγών άνθρακα της Βόρειας Κορέας ανήλθε σε $370 εκατ. για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πλειονότητα των πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν μέσω θαλάσσης, με πλοία υπό βορειοκορεατική σημαία και με τη βοήθεια κινεζικών φορτηγίδων.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί εντύπωση, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επιβάλει κυρώσεις στις εξαγωγές άνθρακα της Βόρειας Κορέας, ώστε να στερήσουν από το καθεστώς χρηματικούς πόρους που προορίζονται για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Οι κυρώσεις στην ασιατική χώρα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα Τραμπ, προκειμένου η Πιονγιάνγκ να περιορίσει το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επιβάλει στη Βόρεια Κορέα κυρώσεις από το 2006, με τις Ρωσία και Κίνα να προτείνουν χαλάρωση αυτών των κυρώσεων, φοβούμενες ότι μια ενδεχόμενη πτώση του Κιμ Γιονγκ Ουν θα προκαλούσε ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.