Wärtsilä-DNV GL: Ένωση δυνάμεων για την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

Wärtsilä-DNV GL: Ένωση δυνάμεων για την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

182
Wärtsilä-DNV GL: Ένωση δυνάμεων για την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä και ο νηογνώμονας DNV GL υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο θα εργαστούν από κοινού για την ψηφιακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο μέρη θα εξετάσουν τρόπους για την ανάπτυξη της χρήσης ψηφιακών λύσεων στη βιομηχανία και τη συνεργατική ανταλλαγή δεδομένων.

Τα big data θα είναι επίσης στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της συμφωνίας, με το φιλόδοξο project να εξετάζει την εφαρμογή όλων αυτών των καινοτομιών στην ανάπτυξη αυτόνομων πλοίων αλλά και σε υπηρεσίες απομακρυσμένου ελέγχου.

«Στον DNV GL δεσμευόμαστε να αξιοποιούμε την ψηφιοποίηση, προκειμένου οι πελάτες μας να λαμβάνουν τη μέγιστη αξία από τα δεδομένα», τόνισε ο Knut Ørbeck-Nilssen, CEO της DNV GL – Maritime. «Μέσω της συνεργασίας μας με τη Wärtsilä, θα είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τα εμπόδια για την ανταλλαγή δεδομένων και να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Andrea Morgante, Vice President του Strategy & Business Development της Wärtsilä Marine, ανέφερε ότι η σημαντική αυτή συνεργασία θα συντελέσει στη διαμόρφωση του κανονιστικού περιβάλλοντος της ναυτιλίας και στην υιοθέτηση καινοτομιών απαραίτητων για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.