ΟΣΕ: Τα σχέδια για την Πελοπόννησο

ΟΣΕ: Τα σχέδια για την Πελοπόννησο

475
ΟΣΕ: Τα σχέδια για την Πελοπόννησο

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού αρμόδιου για την Έρευνα και Τεχνολογία και βουλευτή Κορίνθου Χρίστου Δήμα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο. Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού και αφορούσε τον σιδηρόδρομο στον νομό Κορινθίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση από τη σελίδα του υφυπουργού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η συζήτηση αφορούσε κυρίως τα εξής τρία θέματα, που θα αλλάξουν την καθημερινότητα για τους κατοίκους της βόρειας Πελοποννήσου:

· Την άφιξη του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ολοκληρώνοντας τη γραμμή Κιάτο-Αίγιο.

· Την έναρξη της πλήρους καταγραφής όλων των βαγονιών σε όλη την Ελλάδα. Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί και στον παλιό σταθμό της Κορίνθου και τα βαγόνια που δεν χρησιμοποιούνται θα αποσυρθούν.

· Την αξιοποίηση της ανενεργής πλέον γραμμής αλλά και όλων των δικτύων του ΟΣΕ που δεν χρησιμοποιούνται. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, που θα αναβαθμίσει σημαντικά ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Κορινθίας.

Φωτό: Αλέξανδρος Βλάχος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.