MAN Energy Solutions: Επέκταση στην κινεζική αγορά

MAN Energy Solutions: Επέκταση στην κινεζική αγορά

191
MAN Energy Solutions: Επέκταση στην κινεζική αγορά

Η εταιρεία MAN Energy Solutions προχώρησε σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας συναρμολόγησης και δοκιμών προπελών ρυθµιζόµενου βήµατος (CP) στην Κίνα. Στόχος της εν λόγω συμφωνίας είναι μέσω της νέας μονάδας να διπλασιαστεί το μερίδιο αγοράς της εταιρείας, ενώ η συναρμολόγηση των πρώτων συστημάτων είναι προγραμματισμένη για τα μέσα του 2020.

O Jan Zebitz, επικεφαλής του τμήματος Aft Ship & Propeller της MAN Energy Solutions, ανέφερε σχετικά: «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να προσεγγίσουμε την κινεζική αγορά. Από επιχειρησιακή άποψη, η συγκεκριμένη κίνηση θα μας βοηθήσει να καλύψουμε τις απαιτήσεις των επερχόμενων κανονισμών τοπικού περιεχομένου (local content requirements) της Κίνας. Ταυτόχρονα, πρόκειται να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της MAN Alpha Propeller, καθώς οι χρόνοι παράδοσης για την κινεζική αγορά θα μειωθούν έως και δέκα εβδομάδες, ενώ αναμένεται και σημαντική μείωση στο κόστος παραγωγής όταν ολοκληρωθεί η εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας στην Κίνα».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα μονάδα θα επιφέρει σημαντική μείωση στα κόστη μεταφορών αλλά και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται στη Δανία τα εξαρτήματα που αγοράζονται στην Κίνα, προκειμένου να δοκιμάζονται και να στέλνονται έπειτα πίσω στην κινεζική αγορά για να παραδοθούν στους πελάτες.\

Φωτό: marine.man-es.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.