Σιτάρι: Αυστραλία, Καναδάς και Γαλλία «κερδίζουν» την Κίνα

Σιτάρι: Αυστραλία, Καναδάς και Γαλλία «κερδίζουν» την Κίνα

226
Σιτάρι: Αυστραλία, Καναδάς και Γαλλία «κερδίζουν» την Κίνα

Η Κίνα στράφηκε στις αγορές της Αυστραλίας, του Καναδά και της Γαλλίας το προηγούμενο διάστημα για τις εισαγωγές σιταριού, προκειμένου να καλύψει τις ποσοστώσεις εισαγωγών που έχουν τεθεί από τον ΠΟΕ.

Όπως ανέφεραν traders στο Bloomberg, χωρίς να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, η Κίνα τους προηγούμενους δύο μήνες αγόρασε 1 εκατ. μετρικούς τόνους σιταριού από τις τρεις αυτές χώρες. Ο αριθμός αυτός αποτελεί μέρος των ετήσιων ποσοστώσεων ύψους 9,6 εκατ. τόνων που οφείλει να εισαγάγει ο ασιατικός γίγαντας.

Οι αγορές αυτές αποτελούν απόρροια της στάσης αναμονής που κρατούν οι Κινέζοι έμποροι για την επανέναρξη των εισαγωγών από τις ΗΠΑ, αναφέρει το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Πεκίνο δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις αγορές αγροτικών εμπορευμάτων από τις ΗΠΑ κατά $32 δις, στο πλαίσιο της φάσης 1 της μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα δεν έχει καλύψει ποτέ τις ποσοστώσεις εισαγωγών, χρησιμοποιώντας μέτρα που δεν περιλαμβάνουν δασμούς, προκειμένου να προστατεύσει τους εγχώριους παραγωγούς, κάτι που έφερε την αντίδραση των ΗΠΑ στον ΠΟΕ.

Φωτό: Joao Marcelo Marques/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.