Άνω του $1 τρις η κεφαλαιοποίηση της Amazon

Άνω του $1 τρις η κεφαλαιοποίηση της Amazon

91
Άνω του $1 τρις η κεφαλαιοποίηση της Amazon

H κεφαλαιοποίηση της Amazon ξεπέρασε το $1 τρις, καθώς για ακόμα μία φορά τα εταιρικά της αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με τους αναλυτές να χαιρετίζουν τις σπουδαίες καινοτομίες της, όπως το one-day shipping αλλά και τα συστήματα cloud.

H μετοχή της Amazon κέρδισε 8,7% την 31η Ιανουαρίου, πριν ανοίξει η αγορά των ΗΠΑ, απόρροια των εντυπωσιακών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της (δ΄ τρίμηνο 2019). Μάλιστα αναλυτές της Goldman Sachs σημειώνουν ότι ο κολοσσός του e- commerce ξεπέρασε το ανώτατο επίπεδο προσδοκιών σε ό,τι αφορά τα έσοδα, κάτι που έχει να συμβεί από το α΄ τρίμηνο του 2018.

Τα κέρδη της Amazon ανήλθαν στα $3,3 δις το δ΄ τρίμηνο του 2019, ενώ τα λειτουργικά έσοδά της άγγιξαν τα $3,9 δις. Η εταιρεία, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά το $1 τρις, κάτι το οποίο συνέβη και το 2018, συμμετέχει στο κλειστό club εταιρειών όπως η Apple, η Microsoft και η Alphabet, που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο.

18717277

Φωτό:  Friedemann Vogel/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.