Οι κορυφαίοι προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων της Σιγκαπούρης

Οι κορυφαίοι προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων της Σιγκαπούρης

579
Οι κορυφαίοι προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων της Σιγκαπούρης

H PetroChina International Singapore Pte αποτέλεσε το 2019 τον κορυφαίο προμηθευτή ναυτιλιακών καυσίμων από τον μεγαλύτερο κόμβο ανεφοδιασμού πλοίων στον κόσμο, τη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της χώρας, ο συνολικός αριθμός των προμηθευτών ναυτιλιακών καυσίμων υποχώρησε για έκτο συνεχή χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των εταιρειών αυτών μειώθηκε στις 45 από 51 έναν χρόνο πριν, λόγω των δυσμενών συνθηκών της αγοράς, αναφέρει η Maritime and Port Authority (MPA) της Σιγκαπούρης.

Η Sentek Marine & Trading Pte Ltd βρέθηκε στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα, ενώ η Ocean Bunkering Services Pte βρέθηκε στην τρίτη θέση, υποχωρώντας δύο θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Μεγάλη κερδισμένη ήταν η Plamstone Tankers & Trading Pte Ltd, η οποία αναρριχήθηκε στη 13η θέση από την 34η το 2018, ενώ και η Glencore Singapore κέρδισε 14 θέσεις και κατέλαβε την 7η θέση.

Οι συνολικές πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων της Σιγκαπούρης μειώθηκαν σε όρους όγκου κατά 5% για δεύτερη συνεχή χρονιά κυρίως λόγω του περιφερειακού ανταγωνισμού. Ωστόσο, τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών αυτών αυξήθηκαν προς το τέλος του 2019, εν αναμονή της εφαρμογής του κανονισμού του ΙΜΟ για τη χρήση αποθειωμένων καυσίμων από τα πλοία.

Φωτό: Mike Enerio/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.