Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Σαρτζά

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Σαρτζά

154
Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Σαρτζά

Ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο εμιράτο της Σαρτζά, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Sharjah National Oil Corporation (SNOC) και του ιταλικού κολοσσού ENI. Όπως αναφέρει το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, η συγκεκριμένη ανακάλυψη αποτελεί την πρώτη από το 1983 επιτυχημένη ανεύρεση κοιτάσματος φυσικού αερίου στην αμμώδη έρημο του εμιράτου της Σαρτζά. Το μέγεθος του νέου κοιτάσματος θα εκτιμηθεί και θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο κ. Hatem Al Mosa, διευθύνων σύμβουλος της SNOC, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι είναι η πρώτη χερσαία ανακάλυψη κοιτάσματος στη Σαρτζά εδώ και 37 χρόνια, η οποία σηματοδοτεί την αρχή μιας συναρπαστικής περιόδου για την εταιρεία και τον ενεργειακό τομέα του εμιράτου.

Η Σαρτζά είναι ένα από τα επτά εμιράτα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καλύπτει έκταση 2.590 τ.χλμ. και έχει πληθυσμό 1.400.000 κατοίκους. Αποτελεί το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό εμιράτο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Βρίσκεται κατά μήκος της νότιας ακτής του Περσικού Κόλπου στην Αραβική Χερσόνησο, ενώ αποσπασμένα εδάφη του βρίσκονται και στις ανατολικές ακτές των ΗΑΕ, στα σύνορα με το Ομάν. Αν και διαθέτει πλούσια κοιτάσματα γαιανθράκων, το γειτονικό εμιράτο Άμπου Ντάμπι κρατά τα ηνία, λόγω έκτασης κυρίως, στα αποθέματα και στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Φωτό: Abedin Taherkenareh/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.