Προς πώληση ο μεγαλύτερος commodity trader της Αργεντινής

Προς πώληση ο μεγαλύτερος commodity trader της Αργεντινής

175
Προς πώληση ο μεγαλύτερος commodity trader της Αργεντινής

O κορυφαίος εξαγωγέας σόγιας της Αργεντινής, η Vicentin, βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές για την εξαγορά της, συμπεριλαμβανομένης και της Glencore, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα δυσβάσταχτα χρέη της, αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters.

Η Vicentin είναι αντιμέτωπη με τη βαθιά οικονομική κρίση που χτυπά τη χώρα της Νότιας Αμερικής και ενώ πέρυσι προχώρησε σε σημαντικά σχέδια για την επέκτασή της, που όμως έπεσαν στο κενό.

Η αργεντίνικη εταιρεία ήδη ενημέρωσε τους προμηθευτές και τους πελάτες της ότι θα προβεί σε σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους της τις επόμενες ημέρες. Οι δανειακές υποχρεώσεις της Vicentin σε εγχώριες και παγκόσμιες τράπεζες ανέρχονται σε πάνω από $1 δις.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν στο Reuters ότι η σύναψη συμφωνίας είναι ακόμη μακριά. Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Glencore ήδη μέσω του joint venture της, Renova, συμμετέχει στη Vicentin, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η ευρωπαϊκή εταιρεία αποτελεί έναν από τους βασικούς υποψήφιους επενδυτές, καθώς προσβλέπει στη μεγαλύτερη διείσδυσή της στη Νότια Αμερική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.