Γ. Χαγιαλίδης: Το τελευταίο «αντίο» σε έναν μεγάλο Ναυτέλληνα

    1702
    Γ. Χαγιαλίδης: Το τελευταίο «αντίο» σε έναν μεγάλο Ναυτέλληνα

    Μεγάλη θλίψη για την ελληνική ναυτιλία αποτελεί η είδηση του θανάτου του Γιώργου Χαγιαλίδη, ενός εκλεκτού μέλους της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου και επί σειρά ετών μέλους του ΔΣ του Committee και του Baltic Exchange.

    Ο Γιώργος Χαγιαλίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Αυγούστου 1922. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή Αθηνών.

    Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε στην ελληνική αεροπορία. Το 1946 πήρε μέρος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδος, στη Συμμαχική Παρέλαση της Νίκης που έγινε στο Λονδίνο.

    Εισήλθε στον ναυτιλιακό στίβο το 1951. Στη Southern Shipping and Finance Co. Ltd. υπήρξε συνεταίρος, στην οποία επίσης διετέλεσε διευθυντής ναυλώσεων επί πολλά χρόνια. Συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη και στη συνεχή επιτυχία της. Αφοσιώθηκε με όλες του τις γνώσεις και τις δυνάμεις τόσο στη Southern Shipping όσο και στη Halkidon Shipping (στη διαχειρίστρια εταιρεία του ομίλου με έδρα στον Πειραιά). Οι διευθυντές και τα στελέχη των εταιρειών οφείλουν πολλά και εκτιμούν όλως ιδιαιτέρως τη σημαντική συμβολή του.

    Ο Γιώργος Χαγιαλίδης διετέλεσε μέλος του Baltic Exchange επί πολλά έτη, καθώς και μέλος του Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Committee) στο Λονδίνο. Υπήρξε επίσης δραστήριο μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Λονδίνου και συμμετείχε ενεργά στην Ελληνική Εταιρεία Λονδίνου, στο Ελληνικό Κέντρο και στην Anglo-Hellenic League.

    Ένθερμος πατριώτης και διακεκριμένος φίλος του ελληνικού πολιτισμού και της Εκκλησίας, επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για αθόρυβη ευεργεσία του τόπου και του απανταχού ελληνισμού. Η ευπρέπεια και η έμφυτη καλοσύνη του προς όλους ήταν παροιμιώδεις. Η φιλανθρωπική του δράση ήταν έντονη και πάντα, όπως ο ίδιος το επιθυμούσε, μη προβεβλημένη, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του ακολουθούσαν τη χριστιανική παράδοση και ηθική της ταπεινοφροσύνης.

    Ο Γιώργος Χαγιαλίδης έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιανουαρίου 2020, στην ηλικία των 98 ετών. Την απουσία του θα νιώσουν έντονα όλοι όσοι τον γνώριζαν, μα αφήνει ανεξίτηλα σε όλους, το αίσθημα της προσφοράς. Πίσω του έμειναν η σύζυγός του Νίνα και η κόρη του Θεοδοσία.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.