Στις διεθνείς κεφαλαιαγορές η Saudi Aramco;

Στις διεθνείς κεφαλαιαγορές η Saudi Aramco;

120
Στις διεθνείς κεφαλαιαγορές η Saudi Aramco;

Μπορεί η πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο του Ριάντ να πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ο πετρελαϊκός γίγαντας ωστόσο φαίνεται πως καλοβλέπει την εισαγωγή των μετοχών του και στις διεθνείς αγορές.

Tα παραπάνω επιβεβαίωσε πρόσφατα ο Mohammed Al-Jadaan, υπουργός Οικονομικών του σαουδαραβικού βασιλείου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg από το Νταβός. «Έχει πέσει στο τραπέζι, το ξεκαθαρίζουμε. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Saudi Aramco, στην πρόσφατη δημόσια εγγραφή της, άντλησε περίπου $29,4 δις, προσφέροντας περίπου το 2% των μετοχών της. Ωστόσο, η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή εταιρείας στις χρηματιστηριακές αγορές δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχε οραματιστεί από το 2016 ο πρίγκιπας Mohammed Bin Salman, ο οποίος προσέβλεπε σε προσφορά περίπου του 5% των μετοχών του πετρελαϊκού κολοσσού σε μεγάλες κεφαλαιαγορές (Λονδίνο, Νέα Υόρκη) για την άντληση κεφαλαίων $100 δις.

Φωτό: AΠΕ-MΠE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.