Χαμηλό δεκαετίας για την ανάπτυξη της Νότιας Κορέας

Χαμηλό δεκαετίας για την ανάπτυξη της Νότιας Κορέας

57
Χαμηλό δεκαετίας για την ανάπτυξη της Νότιας Κορέας

Στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας έπεσε η ανάπτυξη της οικονομίας της Νότιας Κορέας για το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το πρακτορείο Yonhap μεταδίδει ότι η εκτεταμένη μείωση στις εξαγωγές και η παρατεταμένη χρονικά διένεξη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών επηρέασαν την οικονομία της ασιατικής χώρας, με αποτέλεσμα το ΑΕΠ της να αυξηθεί κατά 2%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από το 2009 για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, όταν η ανάπτυξη βρισκόταν στο αναιμικό 0,7% ελέω της χρηματοοικονομικής κρίσης που ταλάνιζε την παγκόσμια οικονομία.

Η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας αναθεώρησε τρεις φορές μέσα στο 2019, επί τα χείρω, τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας της Σεούλ, από το 2,7% που προέβλεπε στα τέλη του 2018, σε 2,6% τον περασμένο Ιανουάριο, 2,5% τον Απρίλιο και 2,2% τον Ιούλιο του 2019.

Καθώς οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν κάμψη για δεκατρείς συνεχόμενους μήνες, η συνολική πτώση έφτασε το 10,3% για το σύνολο του 2019. Ωστόσο, οι προβλέψεις για το 2020 κάνουν λόγο για ανάκαμψη των εξαγωγών κατά 3%.

Οι δημόσιες δαπάνες εμφάνισαν άνοδο κατά 6,5% το 2019 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ αντίθετα η ιδιωτική κατανάλωση παρουσίασε μείωση κατά 1,9%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.