Olam International: Νέες στρατηγικές ανάπτυξης

Olam International: Νέες στρατηγικές ανάπτυξης

44
Olam International: Νέες στρατηγικές ανάπτυξης

Ένας από τους κορυφαίους commodity traders, η Olam International, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου ότι προχωρά σε σημαντική αναδιάρθρωση των επιχειρησιακών δομών της.

Πιο συγκεκριμένα, η εισηγμένη στη Σιγκαπούρη εταιρεία αναμένεται να διαχωρίσει το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων της σε δύο λειτουργικές μονάδες, με την προοπτική οι μονάδες αυτές να εισαχθούν στις διεθνείς κεφαλαιαγορές σε ξεχωριστές οντότητες.

Πρόκειται για τις Olam Food Ingredients (OFI), που θα δραστηριοποιείται στους τομείς του κακάο, του καφέ, των γαλακτοκομικών και των μπαχαρικών, και Olam Global Agri (OGA), η οποία εφεξής θα επικεντρωθεί στα σιτηρά, στο βαμβάκι αλλά και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του commodity trading.

Όπως σημειώνει σε Μέσα της Σιγκαπούρης ο CEO της Olam International, Sunny Verghese, με την κίνηση αυτή η εταιρεία του προσβλέπει να προσεγγίζει μια διαφορετική βάση πελατών, οι οποίοι θα ενστερνίζονται το όραμα των δύο νέων σχημάτων.

Η στρατηγική κίνηση της Olam International εντάσσεται στο επιχειρησιακό της πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο θα επενδυθούν περίπου $3,5 δις σε νέες δραστηριότητες ανάπτυξης. Στις πρώτες κινήσεις ανάπτυξης εντάσσεται η αποεπένδυση περιουσιακών στοιχείων της, αξίας $700 εκατ., και η επένδυση άνω των $900 εκατ. σε επιχειρήσεις-κλειδιά, όπως η Dangote Flour Mills της Νιγηρίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.