Ελεύθεροι οι οκτώ ναυτικοί του «Happy Lady»

    2205
    Ελεύθεροι οι οκτώ ναυτικοί του «Happy Lady»

    Eλεύθεροι αφέθησαν οι 8 ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου «Happy Lady» που είχαν απαχθεί στο Καμερούν στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Πλακιωτάκης. Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές».

    Σύμφωνα με ανεπίσημες αλλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες των Ναυτικών Χρονικών, όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους και έτοιμοι να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

    Υπενθυμίζεται ότι το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο «Happy Lady», το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση στις 31 Δεκεμβρίου με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

    Εξ αυτών οι πέντε (05) ήταν Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό τότε είχε σημειωθεί τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

    Τελευταία ενημέρωση 12:50- Η ανακοίνωση του ΥΝΑΝΠ

    Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων απελευθερώθηκαν οι οκτώ απαχθέντες ναυτικοί, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, μέλη του πληρώματος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «HAPPY LADY», που είχε δεχθεί επίθεση από ένοπλους πειρατές στις 31/12/2019 ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι «LIMBOH» του Καμερούν.

    Πρόκειται για έναν 45χρονο πλοίαρχο, έναν 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, έναν 40χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους, 21 και 22 ετών.

    Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους σε ασφαλή τοποθεσία. Μετά τις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις με μέριμνα της εταιρείας θα επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατό.

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.