Αναγέννηση για τα κροατικά ναυπηγεία

Αναγέννηση για τα κροατικά ναυπηγεία

196
Αναγέννηση για τα κροατικά ναυπηγεία

H κροατική DIV Group αναμένεται να εξαγοράσει τον νορβηγικό ναυπηγικό όμιλο Kleven Verft, που εξειδικεύεται στη ναυπήγηση offshore πλατφορμών και κρουαζιερόπλοιων.

Η DIV, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ναυπηγείου Brodosplit στο Σπλιτ της Κροατίας, υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του ναυπηγικού ομίλου με έδρα το Ulsteinvik και το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο CEO της Kleven Verft, Kjetil Bollestad, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαγορά της εταιρείας του από την DIV Group. «Σε μια δύσκολη περίοδο καταφέραμε να παραδώσουμε φανταστικά πλοία αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες δυνατότητες του ναυπηγείου. Τώρα, μαζί με τους νέους ιδιοκτήτες

σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Θα είναι μια νέα και συναρπαστική εποχή για τους εργαζομένους της Kleven Verft», σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Tomislav Debeljak, ιδιοκτήτης και CEO της DIV Group, ανέφερε ότι η εν λόγω συμφωνία δίνει την ευκαιρία συνεργασίας μεταξύ δύο παραδοσιακών ναυπηγικών δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι, πριν από τη συμφωνία με την DIV Group, η Kleven Verft είχε δεχτεί κρούσεις και από άλλες εταιρείες για την εξαγορά της. Η Kleven Verft θα διατηρήσει την επωνυμία της μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της, ενώ οι οικονομικές λεπτομέρειες του deal δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Φωτό: Εddy Lemaistre/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.