Στον ορίζοντα η επικύρωση της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ;

Στον ορίζοντα η επικύρωση της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ;

136
Στον ορίζοντα η επικύρωση της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ;

O νηογνώμονας ClassNK εξέδωσε νέα δήλωση συμμόρφωσης (SoC) για την PHP Ship Breaking and Recycling Industries Limited (PHP), μια μονάδα ανακύκλωσης πλοίων στο Chittagong του Μπανγκλαντές, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο η τελευταία ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις ασφάλειας της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ.

Ο ClassNK έχει εκδώσει άλλες 34 τέτοιες δηλώσεις για τις συνθήκες ασφαλείας σε εγκαταστάσεις ανακυκλώσεων πλοίων, ωστόσο πρόκειται για την πρώτη σε μονάδα του Μπανγκλαντές.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Junichi Hirata, ClassNK General Manager of Innovation and Sustainability Department, τόνισε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις προσβλέπουν στην ενθάρρυνση για υιοθέτηση πράσινων και ασφαλών πρακτικών σε μονάδες ανακυκλώσεων πλοίων του Μπανγκλαντές. Ο ίδιος ανέφερε, τέλος, ότι η PHP θα ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον νηογνώμονα για τη συμμόρφωση στις προδιαγραφές ασφαλείας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.