Ενίσχυση των συμμαχιών στη liner ναυτιλία εν μέσω προκλήσεων

Ενίσχυση των συμμαχιών στη liner ναυτιλία εν μέσω προκλήσεων

178
Ενίσχυση των συμμαχιών στη liner ναυτιλία εν μέσω προκλήσεων

Η Hyundai Merchant Marine Co. (ΗΜΜ) ανακοίνωσε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα ενταχθεί σε μία εκ των πολλών συμμαχιών στην αγορά των containerships.

Πιο συγκεκριμένα, η νοτιοκορεατική εταιρεία έλαβε το πράσινο φως από το U.S. Federal Maritime Commission για τη συμμετοχή της στη «ΤΗΕ Alliance», μία από τις τρεις κορυφαίες συμμαχίες στην αγορά μαζί με τις «2M Alliance» και «Ocean Alliance».

Η «ΤΗΕ Alliance» συστήθηκε τον Απρίλιο του 2017 από τη γερμανική Hapag-Lloyd, την ιαπωνική Ocean Network Express και την ταϊβανέζικη Yang Ming Marine Transport Corp. Μάλιστα η ΗΜΜ συμμετείχε στην «2M Alliance» των Maersk και ΜSC, ωστόσο η εν λόγω συμμαχία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής εταιρείας, η εξέλιξη αυτή έρχεται για να τονώσει την εικόνα της HMM στην αγορά και να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ΗΜΜ θα παράσχει τις υπηρεσίες της στη συμμαχία σε 27 από τις 33 τακτικές γραμμές που εξυπηρετεί προσώρας η «ΤΗΕ Alliance».

Φωτό: Alexandre Gonçalves da Rocha/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.