Ηelmepa: Αρωγός στον καθαρισμό ακτών και θαλασσών στους αγώνες Aegean 600

Ηelmepa: Αρωγός στον καθαρισμό ακτών και θαλασσών στους αγώνες Aegean 600

48
Ηelmepa: Αρωγός στον καθαρισμό ακτών και θαλασσών στους αγώνες Aegean 600

Η Ηelmepa έγινε υποστηρικτής του νέου αγώνα σκαφών ανοικτής θαλάσσης με την ονομασία Aegean 600, που θα διοργανώσει ο ΠΟΙΑΘ το καλοκαίρι του 2020 στο Αιγαίο πέλαγος.

Η Ηelmepa και ο ΠΟΙΑΘ έχουν αναπτύξει μαζί προγράμματα καθαρισμού ακτών και χρήσης ανακυκλωμένων προϊόντων κατά τη διάρκεια αγώνων ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, τα πέντε τελευταία χρόνια.

Ειδικά για τον αγώνα Aegean 600, στη διαδρομή του οποίου δεν υπάρχουν σταθμοί για τα συμμετέχοντα σκάφη, η Ηelmepa σχεδίασε και ο ΠΟΙΑΘ θα αναπτύξει έναν Οδικό Χάρτη ενεργειών για τους συμμετέχοντες αλλά και τους εργαζομένους και εθελοντές της διοργάνωσης.

Photo1

Έτσι η Ηelmepa πρωτοπορεί και δίνει το στίγμα για εξειδικευμένες ενέργειες προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και κατά τη διάρκεια αγώνων ιστιοπλοΐας. Η θάλασσά μας, το «πεδίο» δραστηριότητας της ναυτιλίας, είναι και ο χώρος που δραστηριοποιούνται και αγαπούν όλοι όσοι ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα, τριγώνου ή ανοικτής θαλάσσης. Στόχος είναι να ξεκινήσουν να γίνονται και στο χώρο της ιστιοπλοΐας οι ανάλογες και ουσιαστικές ενέργειες προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.