Κίνα: Γεγονός τα «έξυπνα» τρένα-σφαίρες

Κίνα: Γεγονός τα «έξυπνα» τρένα-σφαίρες

154
Κίνα: Γεγονός τα «έξυπνα» τρένα-σφαίρες

Γεγονός αποτελεί το νέο υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Κίνα, 174 χλμ., που συνδέει το Πεκίνο με την πόλη Zhangjiakou, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο του ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων από τρεις ώρες σε 47 λεπτά.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι το γεγονός ότι την εν λόγω σύνδεση εξυπηρετούν τρένα-σφαίρες, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως 350 χλμ. την ώρα, και μάλιστα χωρίς οδηγό. Η υπερταχεία σιδηροδρομική σύνδεση ‒γνωστή και ως Jing-Zhang‒ συνδέει το Πεκίνο, το Yanqing και το Zhangjiakou, πόλεις οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Τα «έξυπνα» αυτόνομα τρένα υψηλής ταχύτητας θα πραγματοποιούν δέκα στάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Badaling Chang Cheng, του πιο δημοφιλούς τμήματος του Σινικού Τείχους. Να σημειωθεί ότι, για την ολοκλήρωση της φιλόδοξης αυτής σιδηροδρομικής σύνδεσης, χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια, ενώ το πρώτο τρένο που εγκαινίασε τη γραμμή ταξίδεψε από το Πεκίνο προς το Taizicheng, το οποίο επίσης θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 και ουσιαστικά αποτελεί τον πλησιέστερο σταθμό στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τέλος, τα έξυπνα τρένα διαθέτουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για εξοπλισμό χειμερινών αθλημάτων, θέσεις με οθόνες 5G και χιλιάδες real-time αισθητήρες ασφαλείας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.