Η Νιγηρία φλερτάρει με το LNG

Η Νιγηρία φλερτάρει με το LNG

184
Η Νιγηρία φλερτάρει με το LNG

H Νιγηρία αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή LNG τα επόμενα χρόνια, μετά την πρόσφατη συμφωνία για την ολοκλήρωση της κατασκευής της μονάδας Train 7 .

Πιο συγκεκριμένα, η τελική επενδυτική απόφαση (FID) για το Train 7 στη νήσο Bonny υπογράφηκε από τους εταίρους της Nigeria LNG: Eni, Total, Royal Dutch Shell και Nigerian National Petroleum Corp.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω μονάδα φυσικού αερίου έχει καθυστερήσει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ, αφού ολοκληρωθεί η υλοποίησή της, η παραγωγή LNG της αφρικανικής χώρας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 35%, στους 30 εκατ. τόνους ετησίως.

Σύμφωνα με το Reuters, o Νιγηριανός πρόεδρος, Muhammadu Buhari, ανέφερε ότι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στη χώρα του και πρόσθεσε ότι το φιλόδοξο project θα παραγάγει έσοδα $20 δις για το κράτος, ενώ θα δημιουργήσει και 10.000 άμεσες θέσεις εργασίας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα η Nigeria LNG υπέγραψε συμφωνίες με επίκεντρο την ενέργεια με σημαντικούς παίκτες της αγοράς, όπως είναι η Shell, η Eni, η Oando και η Vitol, δείγμα του ότι η χώρα της Αφρικής προσβλέπει να αναμειχθεί ακόμα περισσότερο στα παγκόσμια ενεργειακά δεδομένα.

Φωτό: Dram Van De Biezen/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.