LNG: Συμφωνία-ορόσημο στον Περσικό Κόλπο

LNG: Συμφωνία-ορόσημο στον Περσικό Κόλπο

204
LNG: Συμφωνία-ορόσημο στον Περσικό Κόλπο

Η Qatar Petroleum και η Kuwait Petroleum Corporation (KPC) προχώρησαν σε μακροχρόνια συμφωνία για την προμήθεια έως και 3 εκατ. τόνων LNG ετησίως στο Κουβέιτ.

Μέσω της 15ετούς συμφωνίας, το Κουβέιτ θα αρχίσει να δέχεται τα εν λόγω φορτία LNG στον τερματικό σταθμό του λιμένα Al-Zour από το 2022, προκειμένου να καλύψει τις μεγάλες ενεργειακές του ανάγκες.

Mε αφορμή τη συμφωνία των δύο κρατικών εταιρειών, ο υπουργός σε θέματα Ενέργειας του Κατάρ και επικεφαλής της Qatar Petroleum, Saad Sherida Al-Kaabi, σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή επεκτείνει τη μακροχρόνια σχέση των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας και υπογραμμίζει τη δέσμευση του Κατάρ για την κάλυψη των αναγκών του Κουβέιτ.

Από την πλευρά του, ο δρ Khaled Al-Fadhel, υπουργός Πετρελαίου, Ηλεκτρισμού και Υδάτων του Κουβέιτ και πρόεδρος του ΔΣ της KPC, σχολίασε ότι η χώρα προσβλέπει σε οικονομική ανάπτυξη, η οποία απαιτεί καθαρότερες πηγές ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο, που συντελεί στη μείωση των επιβλαβών αέριων εκπομπών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.