Νιγηρία: Νέα περιπολικά σκάφη κατά των ληστρικών επιθέσεων στις θάλασσές της

Νιγηρία: Νέα περιπολικά σκάφη κατά των ληστρικών επιθέσεων στις θάλασσές της

285
Νιγηρία: Νέα περιπολικά σκάφη κατά των ληστρικών επιθέσεων στις θάλασσές της

Το Νιγηριανό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι αναμένει την παράδοση περισσότερων σκαφών και πλατφορμών πριν από τα τέλη του 2020, για να ενταχθούν στον στόλο του, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας στο δέλτα του Νίγηρα αλλά και στην ακτογραμμή της χώρας.

Ο αρμόδιος επικεφαλής Εκπαίδευσης και Επιχειρήσεων στο Νιγηριανό Αρχηγείο Ναυτικού, σε ειδική συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ την περασμένη Τρίτη στην πρωτεύουσα Abuja, επισήμανε ότι τα νέα σκάφη και οι πλατφόρμες θα παραδοθούν από σημαντικούς ναυπηγικούς ομίλους και κατασκευαστές, εντός και εκτός της χώρας, τους επόμενους μήνες. Ανάμεσα στα νέα σκάφη αναμένεται να παραδοθεί σημαντικός αριθμός από την Ocean France, 7 FPBs από την Damen Shipyard Vietnam και μικρός αριθμός από τα τοπικά ναυπηγεία στο Λάγος και στο Πορτ Χαρκούρτ. Επιπλέον, ταχύπλοα περιπολικά σκάφη, ορισμένα εκ των οποίων θα είναι ειδικώς κατασκευασμένα για παραποτάμιες πλεύσεις, θα παραδοθούν από τη Μαλαισία και την Ιταλία.

Το 2019, το Νιγηριανό Πολεμικό Ναυτικό απέκτησε 20 σκάφη περιπολίας Riverine, 20 φουσκωτά σκάφη Rigid Hull (RHIB) και 2 ταχύπλοα σκάφη μεταφοράς επιβατών, προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας. Κατά τις νιγηριανές αρχές, οι επενδύσεις σε νέα σύγχρονα σκάφη τον περασμένο χρόνο είχαν καθοριστική σημασία για ορισμένες από τις επιτυχίες που σημείωσε η αρμόδια υπηρεσία το 2019. Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, συνολικά 70 μεγάλα ξύλινα σκάφη κρατήθηκαν ή κατασχέθηκαν για συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες το 2019, ενώ 463 μεγάλα ξύλινα σκάφη καταστράφηκαν μετά την κατάσχεση κατά την ίδια περίοδο.

Φωτό: Abrão/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.