Το 2022 το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Τουρκίας στους δρόμους

Το 2022 το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Τουρκίας στους δρόμους

223
Το 2022 το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Τουρκίας στους δρόμους

Η Τουρκία ήδη μετρά έναν μεγάλο αριθμό εργοστασίων αυτοκινήτων και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Εταιρείες-κολοσσοί στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως οι Fiat-Chrysler, Ford, Renault, Toyota και Hyundai, κατασκευάζουν οχήματά τους στη γείτονα χώρα.

Πρόσφατα η χώρα παρουσίασε στην παγκόσμια κοινότητα το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, που θα είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά στην Τουρκία. Σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων της οικονομίας της χώρας του, λαμβάνοντας και ο ίδιος μέρος στην παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Το νέο ηλεκτρικό όχημα θα είναι δημιούργημα της κοινοπραξίας TOGG. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV με την ονομασία C-SUV, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στο μέλλον και ένα μοντέλο σεντάν. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το C-SUV θα διαθέτει αυτονομία μεγαλύτερη των 300 ή 500 χλμ. αναλόγως της έκδοσης, ενώ αναμένεται να έχει και αρκετούς αυτοματισμούς. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και στην πολυτέλεια.

Το νέο όχημα αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022, ενώ μέχρι το 2030 θα έχουν παρουσιαστεί συνολικά πέντε μοντέλα. Η Τουρκία θα επενδύσει περίπου 3,7 δις δολάρια τα επόμενα δεκατρία χρόνια, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παραγωγή 175.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Ταυτόχρονα, έως το 2022 θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές της χώρας για την υποστήριξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως σε σταθμούς φόρτισης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.