Καμπανάκι Ουάσιγκτον για τη ναυσιπλοΐα στη Μέση Ανατολή

Καμπανάκι Ουάσιγκτον για τη ναυσιπλοΐα στη Μέση Ανατολή

532
Καμπανάκι Ουάσιγκτον για τη ναυσιπλοΐα στη Μέση Ανατολή

Το US Maritime Administration, μέσω ανακοίνωσής του την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές επιθέσεις ιρανικών δυνάμεων σε αμερικανικά πλοία που πλέουν ή/και θα πλεύσουν στα ύδατα της Μέσης Ανατολής, μετά τη βομβιστική επίθεση των ΗΠΑ κατά του Qasem Soleimani την περασμένη εβδομάδα.

«Η αντίδραση του Ιράν στο συγκεκριμένο συμβάν είναι άγνωστη, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα ιρανικής δράσης ενάντια στα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή», σημειώνει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο καλεί τα αμερικανικά εμπορικά πλοία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να συντονίζουν τον σχεδιασμό των ταξιδιών τους στον Περσικό Κόλπο, στα Στενά του Ορμούζ, στον Κόλπο του Ομάν, στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα και στην Ερυθρά Θάλασσα με το NCAGS (US Fifth Fleet Naval Cooperation and Guidance for Shipping).

Τέλος, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, η τιμή του πετρελαίου άγγιξε τα $70/βαρέλι, απόρροια της κλιμάκωσης των διενέξεων ΗΠΑ-Ιράν και εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά μαύρου χρυσού από τη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.