A.P. Moller-Maersk: Με το βλέμμα στην ξηρά

A.P. Moller-Maersk: Με το βλέμμα στην ξηρά

166
A.P. Moller-Maersk: Με το βλέμμα στην ξηρά

O δανέζικος κολοσσός στην αγορά των containerships, A.P. Moller-Maersk, φαίνεται πως διευρύνει το χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων του και επικεντρώνεται στη γενικότερη εφοδιαστική αλυσίδα, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο επικεφαλής του, Soren Skou.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Skou παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της εταιρείας του είναι οι επενδύσεις στα χερσαία Logistics. Είναι χαρακτηριστικό ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η A.P. Moller-Maersk έχει προχωρήσει σε αποεπενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, προκειμένου να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη Maersk Line, αλλά και στις λιμενικές της δραστηριότητες και σε αυτές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Μάλιστα, για πάνω από έναν χρόνο, ο κ. Skou υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία την ανάγκη η εταιρεία του να στραφεί σε τομείς όπως η διαχείριση της χερσαίας εφοδιαστικής αλυσίδας, η εξαγορά αποθηκών και οι εμπορευματικές ροές μέσω φορτηγών. Με τον τρόπο αυτό η δανέζικη εταιρεία θα καταστεί (και) «ένα παγκόσμιο κέντρο διανομής».

Τέλος, στη συνέντευξή του ο κ. Skou έκανε λόγο και για τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας του, τονίζοντας ότι «ο ισολογισμός πλέον είναι αρκετά πιο ισχυρός», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι και οι δανειακές υποχρεώσεις της μειώθηκαν αρκετά κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Φωτό:  Stringer/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.