Euronav: Με αέρα ανανέωσης το 2020

Euronav: Με αέρα ανανέωσης το 2020

1006
Euronav: Με αέρα ανανέωσης το 2020

Η Euronav ανακοίνωσε την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου ότι προέβη σε συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) τριών VLCCs με την Taiping & Sinopec Financial Leasing Co. Ltd.

O λόγος για τα «Nautica», «Nectar» και «Noble», όλα ναυπηγημένα το 2008 και χωρητικότητας 307.284 dwt έκαστο. Τα κεφαλαιακά κέρδη της Euronav μέσω αυτής της συναλλαγής ανέρχονται σε $23 εκατ., ενώ, όπως σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, η παράδοση των τριών VLCCs στους νέους ιδιοκτήτες πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019.

Με αφορμή τη συμφωνία, ο CEO της Euronav, Hugo De Stoop, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συναλλαγή με έναν κινεζικό εταίρο-ηγέτη στον χώρο. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η Euronav παραμένει πιστή στη στρατηγική ανανέωσης του στόλου της, ενώ την ίδια στιγμή εκτίθεται σε μια ναυλαγορά που αυτή τη στιγμή φαίνεται να βρίσκεται στα πρώτα στάδια ενός κύκλου αυξημένων ταμειακών ροών.

Φωτό: Εuronav

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.