Αίγυπτος-Ισραήλ: Συνεργασία στην προμήθεια φυσικού αερίου

Αίγυπτος-Ισραήλ: Συνεργασία στην προμήθεια φυσικού αερίου

165
Αίγυπτος-Ισραήλ: Συνεργασία στην προμήθεια φυσικού αερίου

Σύμφωνα με δημοσίευση του πρακτορείου Reuters, η Αίγυπτος θα ξεκινήσει να εισάγει φυσικό αέριο από τo Ισραήλ στα μέσα Ιανουαρίου, ίσως και νωρίτερα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Yuval Steinitz, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου.

Η αιγυπτιακή εταιρεία Dolphinus Holdings είχε συμφωνήσει, πριν από έναν χρόνο, με τις ισραηλίτικες εταιρείες φυσικού αερίου που διαχειρίζονται τα κοιτάσματα Leviathan και Tamar. Τον περασμένο Οκτώβριο, μάλιστα, οι εν λόγω εταιρείες ανακοίνωσαν πως αυξάνουν τις ποσότητες φυσικού αερίου που εξορύσσεται, αποσκοπώντας σε εξαγωγές στην Αίγυπτο. Οι αξίες των κοιτασμάτων αυτή τη στιγμή υπολογίζονται στα $14 δις για το κοίτασμα Leviathan και στα $5,5 δις για το Tamar.

Το ισραηλινό Υπουργείο Ενέργειας έδωσε πριν από λίγες ημέρες την τελική έγκριση έναρξης εξορύξεων από το γιγαντιαίο κοίτασμα Leviathan, μετά τη δικαστική απόφαση για άρση των περιβαλλοντικών περιορισμών που είχαν προκύψει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.