Δύσκολο το 2019 για την αεροπορική βιομηχανία

Δύσκολο το 2019 για την αεροπορική βιομηχανία

81
Δύσκολο το 2019 για την αεροπορική βιομηχανία

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της αεροπορικής βιομηχανίας για το 2019. Σύμφωνα με αυτές, τα κέρδη θα φτάσουν στα 25,9 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 2,1 δισεκατομμύρια σε σχέση με τις προβλέψεις της Ένωσης τον περασμένο Ιούνιο και κατά 10 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του περασμένου έτους.

Οι παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά τις αεροπορικές εταιρείες το 2019 είναι οι ασταθείς γεωπολιτικές συνθήκες, οι διακρατικές εμπορικές διαμάχες και η μειωμένη παγκόσμια ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την IATA, κοινωνικοπολιτικοί λόγοι, όπως το Brexit και το κίνημα flygskam (ενάντια στις αερομεταφορές), τείνουν να δημιουργούν ένα δυσκολότερο και λιγότερο βέβαιο περιβάλλον για την αεροπορική βιομηχανία.

Παρ’ όλα αυτά, για το 2020 αναμένεται αύξηση των κερδών, της επιβατικής κίνησης και των cargo πτήσεων, που το 2019 παρουσίασαν αρνητικό πρόσημο για πρώτη φορά από το 2012.

Φωτό: Gary He/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.