Πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ Indian Oil Corp. και Rosneft

Πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ Indian Oil Corp. και Rosneft

76
Πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ Indian Oil Corp. και Rosneft

Η κορυφαία εταιρεία διύλισης πετρελαίου στην Ινδία, Indian Oil Corp., φέρεται να διερευνά την πιθανότητα συνεργασίας με τον ρωσικό κολοσσό Rosneft για εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Από δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας, Sanjiv Singh, στο Reuters έγινε γνωστό ότι η Indian Oil Corp. έχει προμηθευτεί στο παρελθόν μικρές ποσότητες αργού από τη ρωσική εταιρεία και πλέον, μετά τις συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί, εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης των ροών του ρωσικού αργού στην ινδική χερσόνησο.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια των τοποθετήσεων του Ινδού υπουργού Πετρελαίου, Dharmendra Pradhan, ότι η χώρα του κρατάει ανοιχτές τις πόρτες στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Να σημειωθεί ότι η Ινδία αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού, με το 60% των ροών να προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής. Η απόπειρα διεύρυνσης του αριθμού των προμηθευτών της επιχειρείται για λόγους αντιστάθμισης του κινδύνου της έκθεσης της χώρας στις γεωπολιτικές αλλαγές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.