Η Βενεζουέλα αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου

Η Βενεζουέλα αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου

177
Η Βενεζουέλα αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου ο OPEC, η παραγωγή της Βενεζουέλας για τον Νοέμβριο έφτασε τα 697.000 βαρέλια την ημέρα. Ωστόσο, η αύξηση μιας χώρας-μέλους δεν αναμένεται να επηρεάσει τόσο την αγορά και την απόφαση που έχει ληφθεί για περιορισμό της παραγωγής αργού, με στόχο τις ελκυστικότερες τιμές και τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας στοχεύει τον Φεβρουάριο να φτάσει τα 1,4 εκατ. βαρέλια, με στόχο την ανάκαμψη της εθνικής της οικονομίας. Όπως ανέφερε και ο γ.γ. του OPEC, Mohammad Barkindo, το πετρέλαιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας κατά το παρελθόν και οι αμερικανικές κυρώσεις επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την ευημερία της Νότιας Αμερικής.

Ο Mohammad Barkindo σημείωσε επίσης ότι η επιβολή κυρώσεων στη Βενεζουέλα είναι ουσιαστικά επιβολή κυρώσεων και για τον OPEC, επηρεάζοντας άμεσα την παγκόσμια πετρελαϊκή κοινότητα. Τέλος, δήλωσε τη στήριξή του, προσθέτοντας πως τα καλύτερα χρόνια δεν έχουν έρθει ακόμη για τη Βενεζουέλα, καθώς για μια τόσο πλούσια χώρα, με μορφωμένο και επιχειρηματικά δαιμόνιο λαό, το μέλλον δεν μπορεί παρά να διαγράφεται λαμπρό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.