Προς εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα

Προς εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα

121
Προς εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα

Στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η επίτευξη της πρώτης φάσης του εμπορικού deal μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, χωρίς καμία από τις δύο πλευρές να δημοσιοποιήσει πολλές λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

Οι δύο υπερδυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή επαφή, με σκοπό τη λήξη του εμπορικού πολέμου. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, δήλωσε ότι λεπτομερείς πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το Reuters, Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως η συμφωνία περιλαμβάνει υψηλότερες κινεζικές αγορές από τις ΗΠΑ, που θα αγγίζουν τα $200 δις, για υπηρεσίες και προϊόντα μεταποίησης, για τα επόμενα δύο χρόνια. Επιπροσθέτως, αναφορά γίνεται για αγορές γεωργικών προϊόντων ετήσιου ύψους $40 δις την επόμενη διετία.

Η κινεζική πλευρά δεν επιβεβαιώνει τα στοιχεία, όπως ανέφερε όμως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η χώρα προτίθεται να αυξήσει τις εισαγωγές στους τομείς της ενέργειας, των σιτηρών και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.