Μπλε: Το χρώμα του 2020

Μπλε: Το χρώμα του 2020

247
Μπλε: Το χρώμα του 2020

Το Ινστιτούτο Pantone ήδη πριν από 20 χρόνια θέσπισε την επιλογή του «χρώματος της χρονιάς», με στόχο να καθοδηγήσει τις βιομηχανίες της μόδας και διακόσμησης στην ανάπτυξη μιας «στρατηγικής χρώματος» η οποία να αντικατοπτρίζει τις μοναδικές ανάγκες και τάσεις μιας εποχής.

Έτσι, για το 2020 η επιλογή της είναι το Κλασικό Μπλε, ένας βαθύς τόνος του μπλε, αναζωογονητικός και κατευναστικός ταυτόχρονα.

Στην αυγή μιας νέας δεκαετίας και σε μια εποχή έντονης ανησυχίας και καταιγιστικών αλλαγών, φορτισμένης με αβεβαιότητα και αστάθεια, το κλασικό μπλε, το χρώμα του ουρανού την ώρα που σουρουπώνει και της θάλασσας μια συννεφιασμένη ημέρα, έρχεται να μας γεμίσει με ένα αίσθημα σταθερότητας, σιγουριάς, αξιοπιστίας, αλλά και στοχασμού ή ενδοσκόπησης.

Αποτελεί την έκφραση όλων αυτών που χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος: κάτι που δεν κάνει διακρίσεις φυλετικές ή κοινωνικές, φυσικό, διαχρονικό, ασφαλές, απλό και ταυτόχρονα κομψό. Το μπλε εμπεριέχει τη νοσταλγία και το δυναμισμό, το παραδοσιακό και το νεωτεριστικό, γίνεται καμβάς για αναρίθμητους πειραματισμούς, μας επιστρέφει στις ρίζες μας, όταν όλα γύρω μοιάζουν χαοτικά και μας αποσυντονίζουν.

Είναι ακριβώς η αίσθηση που μας δίνει μια μοναχική βόλτα στη θάλασσα, αυτή η μοναδική αίσθηση ηρεμίας, που μας βοηθά να σκεφτούμε και γιατί όχι, να δούμε τα προβλήματά μας μέσα από ένα ορθολογιστικό και αισιόδοξο πρίσμα.

Ας φέρει η νέα χρονιά όσα μας «υπόσχεται» και το χρώμα της: σταθερότητα, γαλήνη, εμπιστοσύνη στις διαχρονικές αξίες και ελπίδα!

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.