Επιθέσεις σε πλοία στα στενά της Σιγκαπούρης

Επιθέσεις σε πλοία στα στενά της Σιγκαπούρης

2541
Επιθέσεις σε πλοία στα στενά της Σιγκαπούρης

Τρία πλοία δέχτηκαν επίθεση από ένοπλους δράστες στα στενά της Σιγκαπούρης νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, στις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Recaap.

Πιο συγκεκριμένα χθες 20 Δεκεμβρίου και περίπου στις 05:32 τα ξημερώματα, στο φορτηγό πλοίο JIAN FA, ένας άγνωστος αριθμός δραστών επιβιβάστηκε στο πλοίο, το οποίο διέσχιζε τα στενά της Σιγκαπούρης και είχε προορισμό την Κίνα. Περίπου στις 07:00, το πλοίο ενημέρωσε τη VTIS (Vessel Traffic Information System) ότι διεξήχθη έρευνα και ότι δεν υπήρχαν σημάδια των δραστών, δεν έχει κλαπεί κάτι, ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και το πλοίο συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του.

Την ίδια ημέρα, στις 23:25, έξι δράστες οπλισμένοι με μαχαίρια επιβιβάστηκαν στο δεξαμενόπλοιο JAG LALIT, ενώ διέσχιζε τα στενά της Σιγκαπούρης με προορισμό το Kaoshiung της Ταϊβάν. Ο 4ος μηχανικός χτυπήθηκε στο πρόσωπο, ενώ ο 1ος μηχανικός υπέστη μώλωπες στον λαιμό και του εκλάπη μια χρυσή αλυσίδα. Κατά την άφιξη του πλοίου στο ασιατικό λιμάνι, η ακτοφυλακή της Σιγκαπούρης ήλεγξε το δεξαμενόπλοιο για να διαπιστώσει αν το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Στις 20 Δεκεμβρίου, και ώρα 23:38 περίπου, στο φορτηγό πλοίο AKIJ GLOBE εντοπίστηκαν πέντε ένοπλοι δράστες στο μηχανοστάσιο. Όταν ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε τρεις φρουροί του πληρώματος έσπευσαν στο μηχανοστάσιο. Οι πέντε δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με κλεμμένα μηχανήματα και ανταλλακτικά γεννήτριας από μια σωσίβια λέμβο. Η ακτοφυλακή επιβιβάστηκε στο πλοίο κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Σιγκαπούρης και διαπίστωσε ότι το πλήρωμα ήταν ασφαλές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.