Ο Πειραιάς home port για ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο

Ο Πειραιάς home port για ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο

269
Ο Πειραιάς home port για ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο

Η MSC Cruises θα «εγκαινιάσει» τo MSC Lirica στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου το καλοκαίρι του 2021 με κύριο λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης “home port”  για όλη τη σεζόν τον Πειραιά.

To MSC Lirica θα πραγματοποιεί 7 νύχτες κρουαζιέρες από Πειραιά προσφέροντας ένα νέο καινοτόμο δρομολόγιο εβδομαδιαίων κρουαζιέρων 23 αναχωρήσεων από Μάιο μέχρι και Σεπτέμβριο του 2021 από τον Πειραιά για τα λιμάνια της Μυκόνου, Χάιφας, Λεμεσού, Ρόδου και Κουσάντασι με επιστροφή στον Πειραιά.

Ο κ. Angelo Capurro, Εκτελεστικός Διευθυντής της MSC Cruises δήλωσε: “Από τότε που επιβιβάσαμε για πρώτη φορά τους επιβάτες μας από την Ελλάδα το 2003, η παρουσία μας στη χώρα αυξήθηκε σημαντικά και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη υποστήριξη που παρείχε η ελληνική ταξιδιωτική κοινότητα για να μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε την τοπική αγορά και την επιτυχία μας”.

“Η σχέση με την ελληνική κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτορείων έχει αναπτυχθεί με τόσο θετικό ρυθμό ώστε να μπορούμε να προσβλέπουμε σε συνεργασία για ένα πολυάσχολο καλοκαίρι του 2021, όταν ο Πειραιάς θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου με το σύνολο των επιβατών να επιβιβάζονται εκεί για πρώτη φορά”.

“Καθώς συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε ως εταιρία και να προσθέτουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο στόλο μας, κοιτάζοντας πάντα μπροστά, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία στην Ελλάδα”.

Το MSC Lirica προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία κρουαζιέρας με επίκεντρο την κομψότητα, την άνεση και τη φιλοξενία με 992 καμπίνες επιβατών.

Η MSC Cruises σχεδιάζει να φέρει τους επιβάτες της στην Αθήνα από τη Βόρεια Ευρώπη και από ακόμα πιο μακρινές χώρες, με τις προσφορές MSC Fly & Cruise για να επιβιβαστούν στα πλοία της από το λιμάνι του Πειραιά.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά MSC Lirica

Ολική χωρητικότητα
65,591τ
Αριθμός επιβατών
2,679
Αριθμός πληρώματος
721
Σύνολο καμπινών
992
Μήκος / Πλάτος / Ύψος
274.9 μ / 32 μ / 54 μ
Ταχύτητα
21.7 κόμβοι
Η MSC Cruises είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο. Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η MSC Cruises είναι μέρος του Τμήματος Κρουαζιέρας της MSC Group, του ιδιωτικού ναυτιλιακού και logistics ομίλου.

Ο στόλος των 17 σύγχρονων και καινοτόμων πλοίων της MSC Cruises είναι ένας από τους πιο περιβαλλοντικά προηγμένους στον κλάδο. Η Εταιρεία δεσμεύεται στην περιβαλλοντική διαχείριση και εργάζεται για την ελαχιστοποίηση και τη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του στόλου της, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, χρησιμοποιώντας καινοτόμες θαλάσσιες και περιβαλλοντικές τεχνολογίες.

Μία τεράστια επένδυση ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα αυξήσει τον στόλο MSC Cruises σε 25 πλοία μέχρι το 2027. Επιπρόσθετα, το Τμήμα Κρουαζιέρας της MSC Group επενδύει επιπλέον 2 δισ. Ευρώ στην δημιουργία μίας νέας εταιρεία πολυτελών κρουαζιερόπλοιων που περιλαμβάνει τέσσερα «super-yacht» πλοία, ξεκινώντας την παράδοση των ένα ανά έτος μεταξύ 2023 και 2026.

Φωτό αρχείου: Γιώργος Χρηστάκης/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.