Θανάσιμος τραυματισμός Πλοιάρχου Ε.Ν.

  9877
  Θανάσιμος τραυματισμός Πλοιάρχου Ε.Ν.
  Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε το θανάσιμο τραυματισμό 47χρονου Πλοιάρχου του φορτηγού πλοίου “Lady Nuray”, σημαίας Παναμά στο λιμένα Θεσσαλονίκης.

  Ο πλοίαρχος διακομίσθηκε στο Π.Γ. Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

  Τι ακριβώς συνέβη:

  Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από τον ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ πλοίου ”LADY NURAY” σημαίας Παναμά, για σοβαρό τραυματισμό του 47χρονου Πλοιάρχου του πλοίου.

  Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία εκτέλεσης εργασιών εκφόρτωσης του πλοίου στο λιμένα Θεσσαλονίκης (στο Dock 22-23), ο ανωτέρω Πλοίαρχος βρισκόταν σε υπερυψωμένο σημείο επί του καταστρώματος του πλοίου (χώρος υποδοχής εμπορευματοκιβωτίων) και έπεσε από ύψος περίπου δυόμιση μέτρων στο κατάστρωμα.

  Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο 47χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

  Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Ταράντο Ιταλίας και μετά την εκφόρτωση φορτίου σίδερου στο λιμένα Θεσσαλονίκης, θα απέπλεε για λιμένα Γκεμλίκ Τουρκίας.

  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.