Mega-συμφωνία ύψους $1,05 δις για τη GasLog

Mega-συμφωνία ύψους $1,05 δις για τη GasLog

2091
Mega-συμφωνία ύψους $1,05 δις για τη GasLog

Η GasLog Ltd. ανακοίνωσε τη συμφωνία της για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος ναυπήγησης νεότευκτων LNG Carriers συνολικού ποσού $1,05 δις, καθώς επίσης και τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της εταιρείας.

Το πλάνο υλοποίησης του προγράμματος προβλέπει ότι, μέσω της χρηματοδότησης από 12 διεθνείς τράπεζες, θα αποπληρωθεί απευθείας το ναυπηγείο κατά την παράδοση των νεότευκτων πλοίων. Με τον τρόπο αυτό, τα επτά υπό ναυπήγηση πλοία θα χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους, με τα πέντε εξ αυτών να παραδίδονται εντός του 2020 και τα υπόλοιπα δύο το 2021. Η εταιρεία ήδη έχει κλείσει συμφωνίες μακροχρόνιας χρονοναύλωσης και για τα επτά πλοία.

Η χρηματοδότηση έχει διάρκεια 12 έτη με τις κορεατικές τράπεζες Export Import Bank of Korea (KEXIM) και Korea Trade Insurance Corporation (K-Sure) να καλύπτουν πάνω από το 60% της χρηματοδότησης. Επιπλέον, η GasLog πέτυχε την εναρμόνιση των όρων των υφιστάμενων δανειακών της υποχρεώσεων με την νέα δανειακή σύμβαση.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος ποσού $0,38/μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι όσοι κατέχουν μετοχές της εταιρείας μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2019, με την καταβολή του μερίσματος να εκτελείται στις 31 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.