Ι. Πλακιωτάκης: Χρηματοδότηση νέων άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών

Ι. Πλακιωτάκης: Χρηματοδότηση νέων άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών

239
Ι. Πλακιωτάκης: Χρηματοδότηση νέων άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, γνωστοποίησε την ένταξη 18 απομακρυσμένων προορισμών, οι οποίοι βρίσκονται κυρίως στην ακριτική γραμμή του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, στο νέο πλάνο των άγονων γραμμών μετά τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Η χρηματοδότηση για την κάλυψη των νέων ακτοπλοϊκών αναγκών, και για λόγους αύξησης της τιμής των καυσίμων, αυξήθηκε από τα 90 εκατ. στα 130 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

  • Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Λήμνος
  • Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος
  • Ρόδος, Μεγίστη (Καστελόριζο)
  • Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος
  • Πάτμος, Ικαρία (Αγ. Κήρυκος), Φούρνοι
  • Ένα δρομολόγιο σύνδεσης νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αντί της Καβάλας.

Η προκήρυξη για τον διαγωνισμό θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας και οι μειοδότες αναμένεται να οριστούν μέσα σε διάστημα 40 ημερών. Οι παραπάνω νέοι προορισμοί, όπως τόνισε ο υπουργός, είναι μέρος του σχεδίου για έμπρακτη στήριξη των νησιωτικών περιοχών και αποτελούν την πρώτη φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης, με αφορμή την πρόσφατη απελευθέρωση του δόκιμου μηχανικού Δημήτρη Γκιάτη, ο οποίος είχε απαχθεί στις 4 Νοεμβρίου σε επίθεση στο πλοίο «Έλκα Αριστοτέλης» στο Τόγκο, δήλωσε πολύ χαρούμενος για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του, μετέφερε τις ευχές του στην οικογένεια και στον ίδιο τον ναυτικό και σημείωσε τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.