Συνεχίζονται οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Συνεχίζονται οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

144
Συνεχίζονται οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, την παράταση για ακόμα έξι μήνες των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν το 2014 στη Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, ανακοίνωσε η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η απόφαση ελήφθη κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Οι οικονομικές κυρώσεις έχουν, εδώ και πέντε χρόνια, στόχο τους τομείς του πετρελαίου, της άμυνας και των τραπεζών της Ρωσίας. Τον περασμένο Ιούνιο είχαν παραταθεί επίσης κατά έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2015 οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν να συνδέσουν το ισχύον καθεστώς κυρώσεων με την πλήρη εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ, η οποία προβλεπόταν για το τέλος Δεκεμβρίου του 2015. Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη, το Συμβούλιο παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις έως τις 31 Ιουλίου 2016.

Οι οικονομικές κυρώσεις παρατείνονται διαδοχικά από την 1η Ιουλίου 2016, φτάνοντας στις 31 Ιανουαρίου 2020 και πλέον στην επέκτασή τους για έξι ακόμα μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.