ΕΕ-Πράσινη Συμφωνία: «Καμπανάκι» της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το κόστος της αδράνειας

  32
  ΕΕ-Πράσινη Συμφωνία: «Καμπανάκι» της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το κόστος της αδράνειας

  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε σήμερα για το «κόστος της αδράνειας» έναντι της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάζοντας την «Πράσινη Συμφωνία» της, στόχος της οποίας είναι η επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2050.

  «Αυτή είναι η νέα μας στρατηγική για την ανάπτυξη”, δήλωσε η Γερμανίδα πρόεδρος. Από τη μια μεριά «να μειώσουμε τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου» και από την άλλη «να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την καινοτομία»

  «Ορισμένοι δηλώνουν ότι το κόστος αυτής της μεταρρύθμισης είναι υπερβολικά υψηλό, ας μην ξεχνάμε ποτέ τί θα είναι το κόστος της αδράνειας», δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την έκτακτη συνεδρίασή του.

  Αυτό το κόστος «αυξάνεται κάθε χρόνο». «Οι πλημμύρες κοστίζουν στους πολίτες μας περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ετησίως. Κάθε χρόνο η οικονομία μας χάνει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της ξηρασίας, και οι αγρότες πληρώνουν ακριβά», πρόσθεσε.

  «Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Αλλά δεν είναι κάτι αναπόφευκτο, μπορούμε να αντισταθούμε. Είναι επιτέλους ο καιρός, εντούτοις δεν είναι πάρα πολύ αργά».

  Πηγή, Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.