MAN Energy Solutions: Στόχος η ενίσχυση της αποδοτικότητας των κινητήρων

MAN Energy Solutions: Στόχος η ενίσχυση της αποδοτικότητας των κινητήρων

161
MAN Energy Solutions: Στόχος η ενίσχυση της αποδοτικότητας των κινητήρων

Η MAN Energy Solutions έχει συνάψει μια συμφωνία με την εταιρεία Orcan Energy του ομίλου CleanTech, βάσει της οποίας οι δύο εταιρείες πρόκειται να συνεργαστούν στο κομμάτι των τεχνολογιών ανάκτησης της θερμότητας που αποβάλλεται από τους κινητήρες.

Η Orcan Energy διαθέτει μια ενεργειακά αποδοτική λύση, με την οποία η θερμότητα που αποβάλλεται από τον κινητήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της αποδοτικότητας και παράλληλα τη μείωση των εκπομπών. Η τεχνολογία PACK θα είναι διαθέσιμη στους πελάτες της MAN Energy Solutions, τόσο του ναυτιλιακού κλάδου όσο και του κλάδου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για τον εκσυγχρονισμό των κινητήρων τους.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία PACK της Orcan Energy, η αποδοτικότητα ενός κινητήρα MAN 18V48/60 για παράδειγμα, μπορεί να αυξηθεί κατά σχεδόν 4%, εξοικονομώντας έτσι 1.220 τόνους καυσίμου και 3.830 τόνους εκπομπών CO2 ανά έτος.

Ο CEO της MAN Energy Solutions, Dr. Uwe Lauber ανέφερε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Η μείωση των επιβλαβών εκπομπών έχει γίνει βασική αποστολή της MAN Energy Solutions. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουμε στους πελάτες μας τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας των συστημάτων τους και καθιστώντας τα παράλληλα φιλικότερα προς το περιβάλλον».

Φωτό: www.man-es.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.