Βλάβη και μετατόπιση φορτίου σε bulker στο Αιγαίο

    3693
    Βλάβη και μετατόπιση φορτίου σε bulker στο Αιγαίο

    Σε εγρήγορση βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα καθώς, φορτηγό πλοίο με σημαία Λιβερίας και 14 μέλη πληρώματος αλλοδαπής εθνικότητας, είναι ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου.

    Το πλοίο παρουσιάζει κλίση λόγω μετατόπισης φορτίου ενώ το πλήρωμα έχει αιτηθεί εγκατάλειψη. Στο σημείο έσπευσαν δύο παραπλέοντα σκάφη, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σπεύδουν το περιπολικό ανοιχτής θάλασσας του ΛΣ, πλοίο του ΠΝ και τρία παραπλέοντα.

    Ενημέρωση: 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:20

    Τα 14 μέλη πληρώματος παρελήφθησαν με ασφάλεια από ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρονται στη Σκύρο.

    Ενημέρωση: 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15:10

    Πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΝΑΝΠ, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8-9 BF), ευρεία επιχείρηση διάσωσης μελών του πληρώματος, στην οποία συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο (02) πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε (05) παραπλέοντα πλοία καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο (02) ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία παρέλαβαν με ασφάλεια τους δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Σκύρο.

    Οι ανωτέρω διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Σκύρου, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο εξ αυτών φέρουν τραύματα και χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.