Νέα συνεργασία με στόχο την προώθηση λύσεων αερολίπανσης

Νέα συνεργασία με στόχο την προώθηση λύσεων αερολίπανσης

126
Νέα συνεργασία με στόχο την προώθηση λύσεων αερολίπανσης

Ο όμιλος Wärtsilä και ο κορυφαίος πάροχος συστημάτων αερολίπανσης Silverstream Technologies προχώρησαν σε μια συμφωνία συνεργασίας για την πλήρη ενσωμάτωση του Silverstream System στο χαρτοφυλάκιο των λύσεων πρόωσης που παρέχει η Wärtsilä.

Παρέχοντας τη δυνατότητα εγκατάστασης του συστήματος αερολίπανσης γάστρας Silverstream System σε νεότευκτα πλοία, ως αναπόσπαστο κομμάτι των λύσεων πρόωσης που διαθέτει η Wärtsilä, η συμμόρφωση με τον Energy Efficiency Design Index (EEDI) πρόκειται να βελτιωθεί περαιτέρω. Επιπλέον, στα πλαίσια της εν λόγω συμφωνίας, το Silverstream System θα μπορεί να εγκατασταθεί και σε υπάρχοντα πλοία τα οποία διαθέτουν συστήματα πρόωσης της Wärtsilä. Η ενσωμάτωση του Silverstream System στο πακέτο λύσεων πρόωσης της Wärtsilä αναμένεται να αυξήσει την απόδοση των καυσίμων και να βελτιώσει τη λειτουργία του κινητήρα, ενώ έχει αποδειχθεί ό,τι μπορεί να αποφέρει μείωση των εκπομπών από 5 έως 10%, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου στο οποίο έχει εγκατασταθεί.

Η συνεργασία ανάμεσα σε Wärtsilä και Silverstream Technologies αναμένεται να αποφέρει αύξηση της χρήσης συστημάτων αερολίπανσης σε όλους τους τύπους πλοίων, από μικρά φορτηγά πλοία έως μεγάλα containerships. Συνδυάζοντας την εμπειρία της Wärtsilä στα συστήματα πρόωσης και τις γνώσεις της Silverstream, αναμένεται να διευκολυνθεί η πρόσβαση της συγκεκριμένης καθαρής τεχνολογίας στην αγορά.

Φωτό: Chuttersnap/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.