Το πρώτο γουρουνάκι ως ζώο θεραπείας είναι γεγονός

Το πρώτο γουρουνάκι ως ζώο θεραπείας είναι γεγονός

98
Το πρώτο γουρουνάκι ως ζώο θεραπείας είναι γεγονός

Το «Wag Brigade» αποτελεί πρωτοβουλία του αερολιμένα του Σαν Φρανσίσκο, η οποία ξεκίνησε το 2013. Οι ιθύνοντες αυτής επιστράτευσαν ζώα θεραπείας προκειμένου να βρίσκονται στους χώρους του αεροδρομίου και να μοιράζουν χαρά στους αγχωμένους μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες.

Μέχρι πρότινος, η ομάδα των ζώων θεραπείας αποτελείτο από σκύλους. Η τελευταία όμως προσθήκη στην τετράποδη ομάδα είναι η μικρή Λιλού, το πρώτο γουρούνι-μινιατούρα που λειτουργεί ως ζώο θεραπείας σε αεροδρόμιο. Φορώντας ένα καπέλο πιλότου, καλωσόριζε τους ενθουσιασμένους επιβάτες και πόζαρε για φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους.

Ο αερολιμένας του Σαν Φρανσίσκο είναι το πρώτο αεροδρόμιο που επιστρατεύει ένα γουρουνάκι-μινιατούρα ως ζώο θεραπείας. Η χρήση πιστοποιημένων θεραπευτικών ζώων εξελίσσεται σε κίνημα, καθώς στην Αμερική υφίστανται ήδη 58 παρόμοια προγράμματα σε αεροδρόμια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.