Ναυπηγεία Besiktas: Δυναμικό παρών του ναυπηγικού Ομίλου στην Ελλάδα

Ναυπηγεία Besiktas: Δυναμικό παρών του ναυπηγικού Ομίλου στην Ελλάδα

1219
Ναυπηγεία Besiktas: Δυναμικό παρών του ναυπηγικού Ομίλου στην Ελλάδα

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων τους στον Άλιμο γιόρτασαν τα ναυπηγεία Beşiktaş Shipyard την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, παρουσία του κ. Γιαβούζ Καλκαβάν, CEO της Besiktas Shipyard, στελεχών των ναυπηγείων Beşiktaş και πλήθος εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Σημειώνεται πως τα ναυπηγεία Beşiktaş Shipyard στη Γιάλοβα εξειδικεύονται στο σχεδιασμό, στην κατασκευή, στη συντήρηση και στον τεχνολογικό εξοπλισμό εμπορικών πλοίων. Τα ναυπηγεία Beşiktaş εξειδικεύονται, παράλληλα, και στις επισκευές και μετασκευές σκαφών. Tο συγκεκριμένο ναυπηγικό συγκρότημα αποτελεί το πιο ενεργό στην Μεσόγειο και το 8ο πιο ενεργό στον κόσμο.

Αξίζει να αναφερθεί πως το γραφείο των ναυπηγείων Beşiktaş Shipyard στον Άλιμο αποτελεί το πρώτο γραφείο- παράρτημα του Ομίλου. Χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαβούζ Καλκαβάν, ανέφερε: “Αδιαμφισβήτητα, η ελληνική αγορά παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας, καθώς από το 2010 έχουμε ολοκληρώσει περισσότερες από 230 επισκευές πλοίων ελληνικών συμφερόντων, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανοίγουμε το πρώτο μας παράρτημα στην Ελλάδα, το κέντρο του ναυτιλιακού κόσμου”.

Σημειώνεται πως ήδη από τον Απρίλιο του 2019, με το νέο ναυπηγείο του Ομίλου, Art Shipyard, η δυναμικότητα του ναυπηγικού συγκροτήματος έχει εκτοξευθεί στις 250 θέσεις δεξαμενισμού πλοίων το χρόνο, το 20% των οποίων αναμένεται πως θα εξυπηρετεί πλοία ελληνικών συμφερόντων.

Φωτό: Besiktas Group
Φωτό: Besiktas Group
Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.