«Πράσινα» πλοία για τη μεταφορά αυτοκινήτων Volkswagen

«Πράσινα» πλοία για τη μεταφορά αυτοκινήτων Volkswagen

155
«Πράσινα» πλοία για τη μεταφορά αυτοκινήτων Volkswagen

Τελετή ονοματοδοσίας για δύο car carriers, τα οποία ναυπηγήθηκαν για λογαριασμό της Siem Car Carriers μετά τη συμφωνία με τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων Volkswagen, έλαβε χώρα πρόσφατα στην πόλη-λιμάνι Xiamen της Κίνας.

Tα συγκεκριμένα πλοία, που θα καταναλώνουν LNG για την κίνησή τους, αναμένεται να αντικαταστήσουν δύο από τα συνολικά εννέα πλοία που χρησιμοποιεί η Volkswagen για τη μεταφορά αυτοκινήτων από την Ευρώπη στη Βόρεια Αμερική.

Το «Siem Confucius» αποτελεί το πρώτο από τα δύο car carriers, το οποίο θα ξεκινήσει τα ταξίδια του τον Ιανουάριο του 2020, δηλαδή μετά την παράδοσή του από το κινεζικό ναυπηγείο του Xiamen. Η παράδοση του δεύτερου πλοίου, με την ονομασία «Siem Aristotle», θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η Volkswagen υπέγραψε το 2015 συμβόλαιο συνεργασίας με τη Siem Car Carriers για τη ναυπήγηση των δύο πλοίων, ενώ η κατασκευή τους ουσιαστικά άρχισε το 2018.

«Στόχος μας είναι η μείωση των αερίων διοξειδίου του άνθρακα και τα δύο αυτά πλοία είναι τα πρώτα car carriers κατανάλωσης LNG παγκοσμίως», ήταν τα λόγια του Thomas Zernechel, Head της Volkswagen Group Logistics.


Φωτό: Volkswagen AG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.