Νέο ρεκόρ στην αμερικανική παραγωγή πετρελαίου

Νέο ρεκόρ στην αμερικανική παραγωγή πετρελαίου

162
Νέο ρεκόρ στην αμερικανική παραγωγή πετρελαίου

Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ έφτασε εντός του Νοεμβρίου σε ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της IEA. Οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, είδαν τις εξορύξεις τους να σημειώνουν άνοδο κατά 8.000 βαρέλια την ημέρα στην Αλάσκα και 200.000 βαρέλια την ημέρα στις υπόλοιπες περιοχές εκτός Χαβάης, με το τελικό νούμερο παραγωγής να προσεγγίζει τα 12,6 με 12,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Στην ίδια έκθεση διαπιστώνεται αύξηση κατά 0,5% στα αποθέματα του αργού πετρελαίου που προορίζονται για εμπορική χρήση, ήτοι 2,2 εκατ. βαρέλια, στα 449 εκατ. βαρέλια, σαφώς μεγαλύτερη του αναμενομένου (1,6 εκατ. βαρέλια).

Αναφορικά με τα αποθέματα βενζίνης, παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις της αγοράς για μείωσή τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, σημειώθηκε και εδώ αύξηση της τάξεως του 0,9%, στα 219,1 εκατ. βαρέλια.

Συμπερασματικά, η αμερικανική παραγωγή αργού συνεχίζει να εκπλήσσει τόσο τις αγορές όσο και τους επενδυτές, συνεχίζοντας να αποδίδει άνω του αναμενομένου, με τις ΗΠΑ να ενισχύουν συνεχώς τη θέση τους στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.