Σιδηρομετάλλευμα: Η συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Νότιας Αφρικής

Σιδηρομετάλλευμα: Η συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Νότιας Αφρικής

98
Σιδηρομετάλλευμα: Η συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Νότιας Αφρικής

Η μεταλλευτική παραγωγή της Νότιας Αφρικής ανήλθε σε επίπεδα-ρεκόρ τον περασμένο Σεπτέμβριο κυρίως λόγω της ενισχυμένης παραγωγής iron ore.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής της Νότιας Αφρικής, στο σύνολό της η παραγωγή μεταλλευμάτων αυξήθηκε οριακά κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο, όταν έναν μήνα πριν παρουσίαζε καθοδική πορεία κατά 3%.

Μάλιστα, η ενισχυμένη παραγωγή τον Σεπτέμβριο ξεπέρασε τις προσδοκίες αναλυτών της αγοράς, που έκαναν λόγο για μείωση κατά 2,2%. Αναμφίβολα, η κατά 8,2% αύξηση της παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος έδωσε σημαντική ώθηση στη συνολική παραγωγή της Νότιας Αφρικής, η οποία ταλαιπωρείται από ένα μη ευνοϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο εξόρυξης αλλά και μειωμένες επενδύσεις στον κλάδο.

Νωρίτερα μέσα στον χρόνο, το Επιμελητήριο Εξορύξεων της χώρας ανέφερε ότι η μεταλλευτική βιομηχανία έχει τη δυναμική να προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας. Ωστόσο, το Επιμελητήριο υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, κάτι το οποίο απαιτεί ένα σταθερό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δράσης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.